Portfolio > Ecclesiastical > St Edmund's Church, Southampton

We were commissioned to reorder the sanctuary, design a new nave floor, relight the interior and provide a new sound system. We specified a new painted decorative scheme, designed a wallpaper to enhance the east wall of the sanctuary and also designed new carved stonework for the reredos to replace a section badly damaged during the Second World War. The project involved making intricately carved replacement sections of limestone. English Alabaster and marbles were also employed.

The central section of the reredos incorporated a new tabernacle.

Computer aided design allowed us to set out the location of each ceramic floor tile in the nave to ensure the pattern fitted exactly.

We used drawings to illustrate what lighting effects could be achieved and selected a number of different modern light fittings to provide discreet but effective lighting. A chandelier was designed and made for the Lady Chapel.